Už při studiu žurnalistiky na Univerzitě Karlově jsem poprvé začala docházet do Českého rozhlasu, a to jako externí redaktorka serveru iROZHLAS.cz. První zkušenosti jsem začala nabírat na konci roku 2019, což sebou následně přineslo mnoho směn z domova při covidové pandemii a speciální provoz redakce.
Během mého magisterského studia jsem vyjela na studijní pobyt Erasmus do dánského Aarhusu, kde jsem se věnovala videožurnalistice. Dokument All Inclusive, který jsem tam společně s mezinárodními studentkami vytvořila, dostal čestné ocenění festivalu SWIFF.
Po intenzivním půlroce práce s dokumentem jsem se rozhodla opustit online zpravodajství a směřovat k video tvorbě a publicistice. Náhoda mě přivedla jen o jedno patro výš, a to do Radio Prague International, kde nyní stojím za fotoaparátem, kamerou a střihem.
articles by the author
-
Leoš Janáček's Taras Bulba
This episode of Czech Music Greats looks at the unique genius of Leoš Janáček, through his 1915-18 rhapsody for orchestra Taras Bulba.
-
Josef Mysliveček's Sonata No. 5 in A major: I. Allegro, II. Minuetto.
This episode of Czech Music Greats shines a light on a lesser-known Czech classical composer: Josef Mysliveček, a friend to Mozart and known in Italy as 'Il Boemo'.
-
Josef Mysliveček's Sonata No. 5 in A major: I. Allegro, II. Minuetto.
This episode of Czech Music Greats shines a light on a lesser-known Czech classical composer: Josef Mysliveček, a friend to Mozart and known in Italy as 'Il Boemo'.
-
Antonín Dvořák’s SYMPHONY NO. 5 in F major
In this part of our video series on Czech Music Greats, we return once again to one of the best-known names in Czech classical music - Antonín Dvořák.
-
Antonín Dvořák’s SYMPHONY NO. 5 in F major
In this part of our video series on Czech Music Greats, we return once again to one of the best-known names in Czech classical music - Antonín Dvořák.
-
Kolache - the sweet pastry you must try in Czechia!
Cottage cheese, plum jam and poppy seeds. Czechia's "kolache" come in all sizes and a variety of delicious fillings. How do we make them? Find out in our video.
-
Vítězslava Kaprálová and her April Preludes
The eighth part of our video series Czech Music Greats is devoted to Vítězslava Kaprálová, a hugely talented Czech composer and conductor, who died at the age of just 25.
-
Bohemian roast duck with sauerkraut and dumplings
Roast duck served with dumplings and stewed red cabbage is a Czech favourite dish for special occasions. Find out how we make it and how it compares to your own recipe!
-
The inspirational 20th century Czech composer Vítězslava Kaprálová and her April Preludes
The eighth part of our video series Czech Music Greats is devoted to Vítězslava Kaprálová, a hugely talented Czech composer and conductor, who died at the age of just 25.
-
"Heaven is full of Czech fluffy dumplings"
Dumplings are our national specialty and a staple of the Czech cuisine. Find out how we make them, what we eat them with and what makes them so special!
Pages
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- následující ›
- poslední »